Cognoms

Dissabte 12 de gener de 2013

La propuesta soberanista de CiU i ERC sin apoyos en el Parlament ... CiU i ERC se quedan solos con la declaración a favor del Estado propio ... la falta de calidad democrática y capacidad de concenso ... el gobierno recurrirá la resolución que vote el Parlament ... el máximo descrédito político ... Duran sabe que "estorba" en el debate soberanista, pero avisa: "No me tumbarán ... * perles de La Vanguardia Española d'avui dissabte.

Godó, Fainé, Alemnay, Piqué, Oliu, Rosell, Gay de Montellà ... cognoms que no semblen ser d'origen mesetari. Els meus tampoc ho són. Patronal i mitjà de comunicació potent a Catalunya al servei del conqueridor que ens talla les ales i ens ensorra cada dia més. Intentar anar en contra del poble quan el poble ha dit clarament el que vol i ha demostrat que quan ha convingut els ha fet costat. Aquesta gent de la patronal no se'n recorden del famós boicot del cava de l'Aznar? Què va fer molta gent? Jo, com molts coneguts, vàrem deixar de consumir vins de la Ribera del Duero i de La Rioja i apostàrem per vins del Priorat i de la Terra Alta. Ara només bec cava. Els gemecs, els patiments i les queixes dels vinaters a vegades eren patètics: vaig arribar a tenir la sensació que patien molt per les famílies que vivien de la vinya i pel seu propi negoci. Fins aquí és tot lògic i humà. Però no he vist, o almenys no ho he apercebut, quan les exportacions i el consum de vins i caves catalans van augmentar d'una forma més que considerable, cap vinater del Penedès, del Priorat, de la Terra Alta o de l'Empordà, va sortir a donar gràcies als catalans pel seu acte de solidaritat nacional pel consum dels nostres productes i pel rellançament econòmic de les seves comarques. Ara es tornen a queixar per possibles boicots als seus productes. No cal ser sobirans? No deuen pas patir massa pel futur de les famílies i per la misèria que ens porta i ens pot portar la perpetuació de la unió amb Espanya. Cinquena columna a Catalunya vetlladora només dels seus interessos. Els pitjors de tots. Mitjans de comunicació de vol i dol i de feina excel·lent orquestrada ves a saber des d'on. Indefinició i por i una pàtria ... una sola patria ... la seva ... la seva butxaca.

*escrit en castellà, perquè considero que comentaris d'aquest tipus no han d'estar expressats amb la llengua dels meus avis i dels meus pares: la meva.

Comentaris