Aclariment

Dijous 14 de febrer 2013

Dimarts parlava, no sé si es va entendre, del Papa. El traductor va fer la seva feina. Resultat poc reeixit. De llatí n'he fet alguna vegada i sóc molt conscient que el tinc molt rovellat per no dir que oblidat del tot. Més o menys volia dia una cosa com aquesta:

Enterrarem virtualment el Sant Pare. El moment històric. Renúncia papal. La darrera renúncia fa set-cents anys. Molts analistes en parlen. L'església ha de ser reformada i no se n'ha sortit. Estructura de temps antics. Descàrrec de responsabilitat. Mentalitat alemanya. Què passarà? Papa italià. Papa argentí. Papa africà. Hi ha una solució millor? Reforma. Difícil papereta: les noves estructures familiars, l'avortament, el paper de la dona a l'església, una nova revolució ... fins ara s'ha fet poc i no li deuen haver deixat fer massa res. Difícil tasca pel successor. Dard enverinat. No m'hi sento gens implicat.

Avui homilia i molta claredat: hi ha qui s'estripa les vestimentes per acusar els mals dels altres i no es miren els seus. Clar. Molta feina per endavant que no s'ha fet. No és un home trempat, però tampoc un titella com el predecessor. Teòleg alemany per bé i per mal. En parlo i no sóc creient. Em puc allargar molt i molt i acabo.

Comentaris