Endreces

Dijous 11 de juliol 2013

Dies d'endreces, de remenar armaris, de llençar i guardar roba, de llençar i retrobar papers i treballs de carrera que ja tenia oblidats. Carpetes i més carpetes de quan escrivia ... masses anys de parèntesi i malaguanyats. Ara hi he tornat. M'agrada, m'imposa una disciplina diària. Una carpeta verda descolorida i atrotinada m'ha fet molta gràcia trobar-la i l'he repassada de dalt a baix. Portava documentació valuosa. Fa gairebé vint-i-cinc anys una mena de lògia que es feia dir cul-actiu organitzava uns sopars bimenstruals i editava una revista pel mercat del mam de Vic, el The cul-actiu News. A la lògia hi havia una presidència, el darrer que s'havia casat, un secretari permanent que era jo i una sèrie de vocalies. Una de les vocalies va ser la del vocal conservador. Les vocalies podien variar de nom, però aquesta va ser permanent mentre el cul-actiu va durar. El darrer sopar va ser a l'snack el desembre del noranta nou. En Miquel, el vocal conservador, ens va deixar el setze de gener del dos mil. No era un home gaire donat a les lletres, malgrat fóra una mena de fura tafanera i atent a tot el que passava al seu entorn i al món. A l'hora d'escriure alguna cosa sempre es feia pregar i el darrer escrit, fet a mà, me'l va etzibar tal com raja:

Buenu ...
no sé què dir i només em ve al cap parlar d'un conservador o conservadora, cosa més adient al vocal de restauració. Buenu, doncs parlem del conservador. El conservador és una substància que afegida als productes alimentaris en petites proporcions n'evita l'alteració microbiana i n'elimina o hi impedeix el creixement de microorganismes. El seu mecanisme d'acció és bacteriostàtic o bactericida, segons que actuï més específicament sobre bacteris o fongs. Dintre el camp dels productes químics de síntesi, són conservadors els àcids benzoic, sòrbic, pe-cloro benzoic, llurs sals i d'altres. Segons alguns jo també sóc un conservador.

i ens va deixar distrets i no era químic, ni bioquímic, ni res que se li assembles, dissenyava mobles de cuina.
 
  

Comentaris