Esport base

Dijous 4 de juliol 2013

Santa Berta, el sant de la meva filla i demà Sant Miquel dels Sants, el sant de l'amic absent i  festa major a Vic. Treballo i no hi seré. No em perdo massa res de bo.

Es veu que ara toca atacar l'esport base i aniquilar les federacions esportives catalanes. Ha d'estar tot legalitzat: sous, personal, pressupostos i estar al dia de pagaments. Economia sanejada i, si no, desaparició. Insídia. Pel que farà a l'esport base castellà, s'hi passarà de puntetes. Es farà la vista grossa o es farà la vista cega, m'ho puc arribar a imaginar. Quina gent. Poques medalles que treu l'esport espanyol a les olimpíades, no en trauran ni mitja, com a l'època del Franco. La majoria les treuen els esportistes catalans o esportistes espanyols preparats aquí amb diners i recursos nostres. Res a dir, però sembla increïble que no se'ls hagi ocorregut res més que apuntar la banya en la formació de l'esport formatiu català. No em sobta massa que una gent que no han fet gairebé res mai de legal, de lleis en tenen per donar i per vendre, ara vulguin fer anar legals els altres, uns que ho solen ser més que ells. Hi té res a veure que moltes federacions i clubs hagin pres partit per l'autodeterminació i pel dret a decidir? Em puc témer que sí.

Que poc m'agraden aquesta gent educada en l'obediència, en l'autoritarisme, en la intolerància, en la manca de raonament i que ara et surtin amb el ahora os vais a enterar i vulguin matar la gallina dels ous d'or de l'esport. Cansa estar sempre amb el mateix ... cansa. Em recorda el que va passar després del pacte del Majestic. Ens van voler vendre una moto i ens van encolomar un ciclomotor atrotinat fent-nos creure que ens donaven un nou finançament per a resoldre tots els nostres problemes. La xocolata del lloro de sempre. Els mitjans de comunicació de l'època, els públics i els subvencionats, no van gosar massa, per no dir gens, parlar-ne. Espero que els historiadors ho estudiïn amb rigor dintre de vint o trenta anys. Hi va haver una raspallada fiscal per part del gobierno d'Aznar a tot el Principat. ¿Quereis más dinero? Ahora os vais a enterar. En van treure més del que ens van oferir. En certa manera deu ser lògic. En aquest país, i ja no cal parlar del seu, la cultura fiscal sol ser laxa i defraudar sol ser acceptat socialment, fins i tot ben vist i quan es furga la merda sura i no deu resultar massa difícil que passi. De moment tots els esportistes catalans emprenyats i, com sempre, tornar a buscar alternatives imaginatives per a no perdre'n el costum i ens queda, com a últim recurs, enviar una carta al gayego sin acuse de recibo y sin respuesta satisfactoria ... la resposta l'haurem de buscar nosaltres ... o no.

Comentaris